7. Rodzinny Rajd Rowerowy „Rowerowy Las”

data publikacji: 2017-05-10

7. Rodzinny Rajd Rowerowy „Rowerowy Las”
21 maja 2017 r., Lublin

Nie ma lepszej zabawy niż wspólne pokonywanie kilometrów na rowerze. Zwłaszcza, gdy trasa przebiega wśród pięknej przyrody Lubelszczyzny. Hasło tegorocznego rajdu „Rowerowy Las” promuje lasy naszego regionu i ich potencjał ekologiczny, a szczególnie świetnie przygotowane ścieżki rowerowe w Parkach Narodowych Roztocza i Polesia.
Startujemy w niedzielę, 21 maja br. o godz. 12.00 z pl. Łokietka w Lublinie. Meta rajdu to niezmiennie ośrodek Słoneczny Wrotków nad Zalewem Zemborzyckim. Przygotowaliśmy do wyboru trzy trasy, o różnym stopniu trudności. Początkujących rowerzystów i dzieci zapraszamy na trasę żółtą, 9 km. Bardziej doświadczonych zachęcamy do przejechania trasy czerwonej, 18 km. Pokonanie 30-kilometrowej trasy niebieskiej będzie wymagało od rowerzystów umiejętności poruszania się w terenie i orientacji, co do zmiennego ukształtowania podłoża, gdyż trasa obfituje w strome zjazdy i podjazdy.
Po dotarciu na metę uczestników rajdu czeka wiele niespodzianek i atrakcji w trakcie Festynu Rodzinnego nad Zalewem Zemborzyckim. Przygotowane są konkursy i zabawy dla dzieci, a dla wszystkich kiełbaska z grilla.
Zachęcamy do wspólnego świętowania niedzieli w otoczeniu pięknej przyrody, w gronie Solidarnościowej Rodziny.

więcej informacji www.solidarnosc.org.pl/lublin w zakładce Imprezy masowe.