Aktualności z dn. 23.04.2019

data publikacji: 2019-04-24

Karty Orlen
Pragniemy poinformować członków naszego związku, że otrzymaliśmy możliwość przystąpienia do programu rabatowego sieci ORLEN. Każdy członek NSZZ „Solidarność” może złożyć wniosek i otrzymać kartę rabatową na zakup paliw w sieciach ORLEN i BLISKA.

Podstawowe informacje dotyczące programu:

- karty wydajemy tylko i wyłącznie dla członków NSZZ „Solidarność” PZL-Świdnik;

- jedna osoba może być w posiadaniu tylko jednej karty ORLEN, która przypisana jest do konkretnego pojazdu;

- istnieje możliwość zmiany numeru rejestracyjnego pojazdu;

- przy pierwszym tankowaniu na stacji należy podać numer rejestracyjny pojazdu, do którego przypisana zostanie karta;

- za każdą wydaną kartę ORLEN pobiera opłatę w wysokości 1zł;

- wysokość rabatu wynosi: 8 gr/l na stacjach ORLEN i 3 gr/l na stacjach BLISKA;

- rabat obowiązuje na zakup paliwa w ilości do 300 l w miesiącu kalendarzowym.

Program rabatowy, do którego aktualnie uzyskaliśmy możliwość przystąpienia jest niezależny od negocjacji prowadzonych z ORLENEM przez Prezydium Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”, w sprawie docelowego programu rabatowego dla członków związku, który tak jak w przypadku umowy z LOTOSEM, powinien pozwolić na uzyskanie wyższych rabatów.

Zgłoszenia na wydanie kart ORLEN przyjmowane są w biurze związku (biurowiec, pok. 24) oraz u przewodniczących kół wydziałowych.

• Licheń

Uczestników jubileuszowej XX Pielgrzymki NSZZ „Solidarność” do Lichenia informujemy, że wyjazd autokaru nastąpi w najbliższą sobotę 27 kwietnia o godz. 7.00 z parkingu przy okrągłym kościele.

• Mecz Słowenia-Polska

Kibiców piłkarskich zapraszamy na wyjazd do Słowenii na mecz Słowenia – Polska, w ramach eliminacji Euro 2020. Termin wyjazdu 4-8 września, koszt wyjazdu 800 zł. Szczegółowe informacje i zapisy w biurze związku (biurowiec, pok. 24) oraz u kol. Zbigniewa Litwina, tel. 515 271 679.

• Kolonie

W biurze związku można pobrać oferty kolonijne dla dzieci na zbliżające się wakacje. Zapraszamy osoby zainteresowane do biurowca, pok. 24.