Najlepsi w futsalu

data publikacji: 2018-11-15

XVII Turniej Halowej Piłki Nożnej o Puchar Burmistrza Miasta Świdnik z okazji 100. Rocznicy Odzyskania Niepodległości, który został rozegrany 10 listopada wygrała drużyna Solidarność PZL-Świdnik w finale pokonując Soft Bait System 7:0.

Finał:
SOFT BAIT SYSTEMS - SOLIDARNOŚĆ PZL 0:7 (0:3)

Solidarność PZL-Świdnik: Łukasz Kalarus, Paweł Szyjduk, Marcin Szyjduk, Jacek Kochalski, Jakub Solarski, Jan Cegiełka, Mateusz Warda i Piotr Chlebuś

Bramki: 0:1 Paweł Szyjduk, 0:2 Jacek Kochalski, 0:3 Marcin Szyjduk, 0:4 Paweł Szyjduk, 0:5 Paweł Szyjduk, 0:6 Paweł Szyjduk, 0:7 Jan Cegiełka.

Najlepszy strzelec: Paweł Szyjduk - Solidarność PZL (9 bramek)
Najlepszy bramkarz: Zbigniew Kawerski - Creatio Biuro Rachunkowe
Najlepszy piłkarz: Damian Rusiecki -Metalowcy

Więcej o turnieju można przeczytać na stronie: http://swidnickahalowka.futbolowo.pl

W najbliższą niedzielę 18 listopada rusza XX jubileuszowa edycja Powiatowej Amatorskiej Ligi Futsalu w Świdniku. Tegoroczne rozgrywki będą odbywały się w hali sportowej przy I Liceum Ogólnokształcącym w Świdniku. Drużyna Solidarność PZL-Świdnik będzie broniła tytułu mistrza ligi. W pierwszej kolejce o godz. 17.00 nasza drużyna zmierzy się z piłkarzami reprezentującymi Pegimek. Trzy godziny wcześniej o 14.00 drużyna Solidarność Oldboys rozegra swój mecz z zespołem Antiqua.

Zapraszamy do kibicowania naszym drużynom!!!