Obchody 40.Rocznicy „Świdnickiego Lipca”

data publikacji: 2020-07-04

Komisja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” WSK „PZL-Świdnik” S.A. wraz z Miejskim Ośrodkiem Kultury w Świdniku serdecznie zapraszają do udziału w obchodach 40.Rocznicy „Świdnickiego Lipca”, które odbędą się w dniu 11 lipca 2020 r. Program uroczystości: 16.15 - wejście na teren PZL 16.45 - złożenie kwiatów pod pomnikiem „Świdnickiego Lipca”, wystąpienia zaproszonych gości 18.00 - msza święta w kościele NMP Matki Kościoła w Świdniku 18.45 - koncert w wykonaniu Bartłomieja Kurowskiego oraz spotkanie okolicznościowe z promocją książki Leszka Pietrzaka "Świdnik - Miasto wolności" Z powodu obostrzeń sanitarnych związanych z organizacją imprez w czasie zagrożenia COVID-19, każdy uczestnik uroczystości zobowiązany jest do posiadania maseczki ochronnej oraz zachowania wymaganego dystansu społecznego (2 m). Dodatkowo, każda osoba wchodząca na teren firmy, będzie miała zmierzoną temperaturę oraz jest zobowiązana do podpisania oświadczenia o stanie zdrowia.