Puchar Burmistrza Świdnika w halowej piłce nożnej dla NSZZ Solidarność

data publikacji: 2019-02-19

Drużyna NSZZ Solidarność WSK „PZL-Świdnik” S.A. ponownie okazała się najlepszą w organizowanym przez Ognisko TKKF Świt Turnieju o Przechodni Puchar Burmistrza Świdnika w halowej piłce nożnej pięcioosobowej.

Do XXII Turnieju zgłosiło się dwanaście zespołów, które zostały podzielona na trzy grupy. W całym turnieju zawodnicy Solidarności nie przegrali ani jednego meczu, wygrali 5 pojedynków i jeden zremisowali, strzelili 21 bramek a dali sobie strzelić tylko 2. W meczu finałowym drużyna NSZZ Solidarność pokonała Starostwo Powiatowe 3:1. Najlepszym strzelcem turnieju z 11 zdobytymi bramkami został zawodnik Solidarności Paweł Szyjduk.

Zawodnikom występującym w barwach Solidarności gratulujemy i życzymy dalszych piłkarskich sukcesów - BRAWO PANOWIE !!!

Solidarność PZL Świdnik:
Jan Cegiełka, Piotr Chlebuś (kierownik drużyny), Krystian Joć, Jacek Kochalski (kapitan), Marcin Szyjduk, Paweł Szyjduk, Paweł Uliczny, Mateusz Warda.

Więcej o turnieju na stronach:
swidnickahalowka.futbolowo.pl
swidnik.pl