Solidarność PZL mistrzem

data publikacji: 2018-02-20

Miło jest nam poinformować, że w zakończonych w ostatnią niedzielę rozgrywkach XIX edycji Powiatowej Amatorskiej Ligi Futsalu drużyna Solidarność PZL została mistrzem Extraligi pokonując w decydującym meczu ekipę Dywany Łuszczów 4:2.

W całym sezonie 2017/2018 zawodnicy solidarności nie przegrali ani jednego meczu, wygrali 11 razy i 2 razy zremisowali. Skład zwycięskiej drużyny: Michał Skoczylas, Mateusz Warda, Paweł Szyjduk, Rafał Pyda, Tomasz Szklarz, Krzysztof Olender, Jacek Kochalski, Jakub Solarski, Krystian Joć, Marcin Szyjduk, Mateusz Materna, Michał Czarnecki i Piotr Chlebuś kierownik drużyny.

To nie koniec dobrych wieści piłkarskich. Drużyna Solidarność PZL zajęła trzecie miejsce w Lidze Oldbojów. W składzie oldbojów występowali: Piotr Kochalski, Piotr Zwierzański, Robert Haczkur, Mariusz Gumulski, Krzysztof Chilimoniuk, Jakub Solarski, Piotr Guz, Ludwik Kawalec, Dariusz Kowalik, Piotr Chlebuś, Mateusz Sadowski, Wojciech Pogorzelski i Mirosław Sobiesiak kierownik drużyny.

Obie nasze drużyny wygrały też w swoich ligach klasyfikacje FIGHTER a drużyna oldbojów również klasyfikację Fair Play. Piotr Chlebuś został wyróżniony statuetką najlepszego bramkarza extraligi.

Zawodnikom występującym w barwach solidarności gratulujemy i życzymy dalszych sportowych sukcesów - BRAWO PANOWIE !!!