Zapraszamy na wycieczkę do Saksonii

Zapraszamy na wycieczkę
SAKSONIA
03-06.05.2018 r.

Dzień 1 - wyjazd w godzinach porannych. Przejazd do Świdnicy – zwiedzanie Kościoła Pokoju – jeden z największych drewnianych kościołów w Europie. Przejazd na obiadokolację i nocleg.

Dzień 2 – śniadanie, przejazd do Szwajcarii Saksońskiej: Bastei - spacer wśród niesamowitych, piaskowcowych form skalnych, niezapomniane widoki na przełom Łaby z mostów i platform widokowych zawieszonych na
skałach. Przejazd do Gṏrlitz – wycieczka po najbardziej filmowym niemieckim mieście zwanym Gorliwood. Tu kręcono „Bękarty Wojny” Q. Tarantino oraz oskarowy „Grand Budapest Hotel” i wiele innych filmów. W godzinach popołudniowych powrót do Polski na nocleg i obiadokolację.

Dzień 3 – śniadanie, wyjazd do Niemiec, krótka wizyta w BUDZISZYNIE gdzie możecie państwo zwiedzić historyczne centrum miasteczka, które jest nieoficjalną stolicą Górnych Łużyc, gdzie znajduje się największy w Niemczech labirynt w Parku o powierzchni 4000 mkw. Zwiedzanie MIŚNI - wzmiankowana pierwszy raz w 968, była stolicą Marchii Miśnieńskie i biskupstwa Miśni. Miśnia słynie z produkcji porcelany, od roku 1710 kiedy założono tu manufakturę.
Najważniejsze zabytki tego urokliwego miasteczka to: Katedra z XIII wieku, Manufaktura porcelany miśnieńskiej z 1708 roku, Stare Miasto. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.

Dzień 4 – śniadanie, wykwaterowanie z hotelu i wyjazd. Przejazd do miejscowości Sucha
i zwiedzanie filmowego Zamku Czocha - gdzie kręcono m.in. film pt. „Gdzie jest Generał” oraz serial „Tajemnica Twierdzy Szyfrów”. Powrót w godzinach wieczornych.

CENA: 859 zł /os. (przy grupie min.40 os.).

CENA ZAWIERA: transport autokarem, opieka pilota, 3 noclegi na terenie Polski – pokoje 2,3-os. z łazienkami, 3 x śniadania i obiadokolacje; bilety wstępu do: Muzeum w Miśni; Zamku Czocha i Kościół w Świdnicy; ubezpieczenie NW i KL, podatek VAT.

ZAPISY i informacje w biurze związku, biurowiec, pok. 23, tel. 766-56.